miercuri, 29 februarie 2012

Maximă | Winston Churchill



Imaginaţia consolează omul pentru ceea ce nu este.

Umorul îl consolează pentru ceea ce este.

marți, 28 februarie 2012

De ce nu trebuie să uităm!


Dacă ne uităm viitorul, ca naţiune şi indivizi,
atunci suntem destinaţi naufragiului în viitor.

luni, 27 februarie 2012

duminică, 26 februarie 2012

Confucius spune...


Dacă şti ce ai de făcut şi nu faci,

atunci este mai rău decât înainte.

miercuri, 22 februarie 2012

Anca Nicolescu, Mare Maestră MLFR 1922 | Ce cred eu despre Masonerie


Ce este Francmasoneria?

Acasă este bunătate,
În afaceri este onestitate,
În societate este de politeţe,
La lucru este de decenţă,
Pentru cel nefericit este compasiune,
Împotriva nedreptăţii este rezistenţă,
Pentru cel slab este ajutor,
Faţă de lege este fidelitate,
Pentru cel fericit este a se bucura împreună,
În faţa lui Dumnezeu este respect şi iubire.

***

Ce valori sunt prezente în Masonerie?

Virtuţile noastre cele mai nobile sunt de lucru continuu asupra noastră înşine, dragostea pentru aproapele nostru, fraternitate şi toleranţă privind diferenţele de convingeri. Acţiunile de caritate fac şi ele parte din preocupările noastre.

Spre deosebire de alte organizaţii, care sunt apropiate tradiţiilor noastre (Rotary, Lions Club etc.), la noi această activitate nu este pe primul loc. Libertatea spirituală şi personală a fiecăruia dintre noi este bunul nostru cel mai de preţ. Astfel, nu dorim să convertim pe nimene şi să-l convingem de un anume "adevăr".

***

Ce este un francmason?

Masonul există exact la fel de puţin cum există o învăţătură masonică impusă, fapt care se aplică masonilor din toată lumea. Ne uneşte, doar căutarea comună privind sensul vieţii şi autoperfecţionarea noastră continuă folosind simboluri străvechi şi ritualuri.

În acest sens majoritatea Lojilor recurg la "Vechile îndatoriri", un text din secolul al 18-lea, care definesc comportamentul la care trebuie să tindă un mason.

***

Ce se aşteaptă de la un francmason?

În statutele noastre este menţionat că trebuie să fie un om liber de bune moravuri, astfel încât să poată fim printre noi. Concret, aceasta înseamnă, de exemplu, că trebuie să se străduiască pentru primirea în rândurile noastre la fel ca si propria creştere în cadrul Frăţiei.

Noi vă oferim în schimb fraternitate pentru toată viaţa. Pentru mulţi dintre noi, Masoneria a devenit o a doua căsătorie, care vine imediat după familie şi profesie. În metoda noastră de învăţare, o caracteristică definitorie este apartenenţa deplină la credinţă. Alte tipuri de abordări ale metodelor de învăţare impun credinţa într-un Dumnezeu unic, fie că sunteţi musulman, creştin, evreu sau de alte credinţe.

Apartenenţa la o confesiune religioasă nu este obligatorie în nici o Lojă. Nici nu pretindem să vă părăsiţii biserica dumneavoastră, pentru a fi primit printre noi.

În afara unei taxe anuale pentru a acoperi costurile noastre se aşteaptă de la dumneavoastră participarea în mod regulat la lucrările noastre, precum şi creşterea dumneavoastră în cadrul Ordinului. Desigur, puteţi oricând, la libera dumneavoastră opţiune, să plecaţi de la noi la fel cum aţi şi venit la noi. Dorinţa noastră este să parcurgem drumul împreună cât timp este posibil.


vineri, 10 februarie 2012

Chaplin spunea...


"Începe fiecare zi ca nou şi iartă-te pentru ziua de ieri"

luni, 6 februarie 2012

Susţinem performanţa femeilor în toate domeniile de activitate

În contextul internaţional în care lipsa consensualităţii politice a produs criza financiară cu care Europa se confruntă alături de lumea întreagă şi în contextul în care însăşi criza financiară a produs valuri de mişcări sociale în Europa şi în ţara noastră, Marea Lojă Feminină a României doreşte să-şi facă cunoscută poziţia cu privire la aprecierea pe care o are faţă de procesul continuu de performanţă, în general, şi faţă de performanţa realizată de femei, în mod particular.

Marea Lojă Feminină a României nu consideră femeile o minoritate în societatea noastră şi cu atât mai puţin în comunitatea internaţională, femeile depăşind numeric bărbaţii în întreaga lume, inclusiv în România.

Însă MLFR a avut mereu încredere în puterea femeilor de a fi competitive şi de a performa alături de bărbaţi sau de a-i depăşi în performanţă. Nu este nevoie să amintim numele femeilor care au condus, care au influenţat istoria şi care şi-au impus punctul de vedere în diferitele domenii de activitate, inclusiv în cel politic, economic, social, cultural etc.

De la Reginele antichităţii la cele din Europa Evului Mediu, de la Reginele europene la primele doamne ale Statelor Unite ale Americii, de la Elena Văcărescu la Martha Bibescu, de la Regina Maria la Regina Regatului Unit, al Danemarcei, al Olandei şi al Iordaniei, de la Golda Meir la Indira Ghandi, de la Hillary Clinton la Dilma Roussef, de la Chritine Lagarde la Angela Merkel şi Cristina Fernandez, toate, absolut toate au ajuns şi s-au menţinut în această poziţie graţie performanţei, graţie competiţiei şi graţie ambiţiei lor de a fi mai bune şi de a face ceva şi pentru ceilalţi.

Ne exprimăm crezul că atât viitorul Guvern al României, cât şi celelalte vor beneficia de prezenţa femeilor în scaunele ministeriale şi felicităm pentru performanţa cu care cele trei doamne ministru ale acestui cabinet demisionar şi-au adus contribuţia în domeniile pe care le-au păstorit din scaunul de Ministru al României.

Gala Concert CRĂCIUN PENTRU TOTŢI


Identitatea de viziune asupra fenomenelor sociale a unui important număr de intelectuali a dat naştere Grupului “SOLIDARITATEA CULTURALĂ ROMÂNĂ”, urmat de formarea unei organizaţii non guvernamentale, numită “SOLIDARITATEA CULTURALA PENTRU ROMANIA ARS XXI”.

Obiectivul iniţial al acestei Fundaţii era organizarea unor evenimente artistice si culturale, în scopul atragerii tuturor celor doritori sa îşi exprime solidaritatea activa cu o multitudine de fenomene sociale actuale şi care, din nefericire, lasă indiferenţi tocmai pe aceia ce au un trai îndestulat şi lipsit de griji.

Activitatea Fundaţiei „SOLIDARITATEA CULTURALA ROMANA” (SCR) s-a dezvoltat în doua direcţii principale, ambele orientate spre operele de caritate… Îngrijirea medicală în spitale şi clinici şi Organizarea unor evenimente artistice şi culturale în scopuri caritabile.

Copyright © Anca Nicolescu. All rights reserved.

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP