luni, 27 iulie 2015

La mulți ani Mari!

Draga mea Mari,
Masoneria a reprezentat pentru fiecare din noi o etapă foarte importantă în viața profană și spirituală. Ne-a arătat că drumul inițiatic nu este nimic altceva decât o Șscoală a altruismului, o Instituție a virtuților și o Comuniune a oamenilor.


Astăzi, cu ocazia zilei tale de naștere, vreau să-ți urez LA MULȚI ANI și să-ți mulțumesc pentru că ești parte a Ritului nostru. Împreună am trecut prin bune și rele și tot împreună ne-am bucurat și am trecut peste ele.

Cu drag,

Anca Nicolescu
SMC - SCFR

miercuri, 22 iulie 2015

La mulți ani Mariana Bolcheș!

Draga mea Soră Mariana Bolcheș.

Mă bucur astăzi, alături de tine și de Surorile tale de la Orientul Constanța, mulțumindu-vă pentru fidelitate și pentru efortul vostru de a păstra viu numele Lojii în care au fost inițiate primele femei din istoria Masoneriei românești.


Să ai parte de forța necesară pentru a continua munca depusă în acest sens, să ai parte de înțelepciunea necesară pentru a practica Arta Regală și să ai parte de frumusețe pentru a putea da exemplu Surorilor noastre de la Orientul Constanța.

Cu drag,



Anca NICOLESCU
SMC - SCFR


joi, 16 iulie 2015

La mulți ani Monica!

Iubita mea Soră Monica,

În această zi atât de specială pentru tine doresc a-și reaminti faptul că nimic nu este întâmplător: nici lucrurile rele, nici cele bune. Totul vine atunci cântre trebuie sa vină, chiar dacă, adesea, noi nu avem, încă, puterea de a înțelege aceste lucruri.


Bucuria de a te avea alături, în atâtea ocazii și în atâția ani, a fost imensă. Fiecare moment petrecut împreună a fost o clipă de plăcere într-un ocean de neliniști. Fiecare gest al tău, fiecare scrisoare primită de la tine a fost asemenea unei ploi scurte într-un deșert imens.

Să ai parte de tot ce este mai bun pentru tine și, în numele Supremului Consiliu Feminin al României și al meu persona, dorim a-ți transmite un fratern LA MULȚI ANI!


miercuri, 15 iulie 2015

Bonne Fête du 14 Juillet

Le doresc tuturor confraților noștri francezi
un fratern La mulți ani
cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze.


A fost o bucurie și o plăcere să fiu alături de ei marți,
cu ocazia manifestărilor oficiale realizate la București. 


luni, 13 iulie 2015

duminică, 12 iulie 2015

Supremul Consiliu Feminin al României a semnat Concordatul cu Marea Lojă Feminină a României

În data de 6 iulie 2015, în spiritul Tradiției Masonice din anii '20 ai României interbelice, cele două mari corpuri ale Masoneriei Feminine Simbolice și Filozofice au parafat din nou Concordatul care dispune raportul dintre Masoneria Simbolică (MLFR) și cea Filozoficeă (SCFR) în baza căruia se va conlucra.


Ceremonia Solemnă a avut loc în prezența Suveranilor Mari Inspectori Generali ai Ritului Scoțian Antic și Acceptat. Prin acest document istoric, semnat prima dată în mandatul Prea Respectabilei Mari Maestre Anda HUCH, s-a stabilit legătura oficială dintre cele două Corpuri și parametrii de funcționare în ceea ce privește Jurisdicția asupra Gradelor Simbolice și Filozofice.

sâmbătă, 4 iulie 2015

La mulți ani Lt. Mare Comandor

Iubita noastră Soră Anca,

În calitățile tale de Locotenent Mare Comandor și de Mare Maestră Emerită ai reprezentat pentru toate Surorile tale un sprijin, iar pentru mi-e mi-ai dat speranță și ai fost acolo ori de câte ori am avut nevoie.

Nu puține au fost călătoriile noastre în lumea aceasta. Au fost momente și momente... emoțiile din Italia și Canada, agitația din București în 2009, periodicele călătorii în Luxemburg sau ultima noastră călătorie în Columbia.

Cu bune și cu rele, împreună, ne putem uita în spate la cel puțin 10 ani de muncă asiduă. Împreună am realizat toate aceste lucruri și tot împreună avem datoria morală de a le ghida în continuare.
Să ai parte de tot ce este mai bun pentru tine și, în numele nostru personal și al Supremului Consiliu Feminin al României: LA MULȚI ANI!


Anca NICOLESCU
SMC - SCFR


Gala Concert CRĂCIUN PENTRU TOTŢI


Identitatea de viziune asupra fenomenelor sociale a unui important număr de intelectuali a dat naştere Grupului “SOLIDARITATEA CULTURALĂ ROMÂNĂ”, urmat de formarea unei organizaţii non guvernamentale, numită “SOLIDARITATEA CULTURALA PENTRU ROMANIA ARS XXI”.

Obiectivul iniţial al acestei Fundaţii era organizarea unor evenimente artistice si culturale, în scopul atragerii tuturor celor doritori sa îşi exprime solidaritatea activa cu o multitudine de fenomene sociale actuale şi care, din nefericire, lasă indiferenţi tocmai pe aceia ce au un trai îndestulat şi lipsit de griji.

Activitatea Fundaţiei „SOLIDARITATEA CULTURALA ROMANA” (SCR) s-a dezvoltat în doua direcţii principale, ambele orientate spre operele de caritate… Îngrijirea medicală în spitale şi clinici şi Organizarea unor evenimente artistice şi culturale în scopuri caritabile.

Copyright © Anca Nicolescu. All rights reserved.

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP