duminică, 8 ianuarie 2012

Anca NICOLESCU, Marea Maestră a MLFR, prezentă la Reuniunea BEPA de la Bruxelles în 2011


În data de 12 iulie 2011, a avut loc reuniunea BEPA (Biroul Consilierilor de Politică Europeană) cu reprezentanţii COMALACE (Contribuţia Obedienţelor Masonice Liberale şi Adogmatice la Construcţia Europeană). Evenimentul a avut loc în capitala Uniunii Europene, Bruxelles.

La această importantă reuniune au participat din partea Uniunii Europene Directorul General BEPA (Excelenţa Sa Jean-Claude THÉBAULT), Consilierul BEPA (Jorge CESAR DAS NEVES) şi Şeful Unităţii 2 din cadrul Direcţiei Generale de Educaţie şi Cultură (Pascal LEJEUNE).

Din partea COMALACE au participat un număr total de 18 reprezentanţi oficiali ai mai multor state membre ale Uniunii Europene. Ţara noastră a fost reprezentată de subsenmata, Mare Maestră a Marii Loji Femenine din România, fondate la 1922.


Tema principală a discuţiilor a fost viitorul tinerilor şi acţiunile care trebuie întreprinse pentru bunul mers al lucrurilor în acest sens. Este de notat faptul că Marile Loji ale Europei se preocupă foarte mult pentru ceea ce societatea şi viitorul pot oferi tinerei generaţii, în această eră a globalizării.

Seminarul de la Bruxelles a purtat titlul "Eruopa şi tineretul său: Politicile de tineret ale Comisiei Europene". Discuţiile au fost deschise de Directorul General al BEPA. În prima parte a seminarului a fost pusă problema politicilor şi intrumetelor folosite de U.E. în ceea ce priveşte tineretul, iar în a doua parte reprezentanţii Marilor Loji din Europa au răspuns la întrebarea: "Poate Masoneria să răspundă la aspiraţiile Tineretului European?".

Marea Lojă Femenină a României a avut ca problematică de studiu, în decursul anului masonic 2010-2011, pentru toate Lojile componente jurisdicţiei MLFR, tema “Tineri încotro”, a caror rapoarte au fost prezentate în cadrul lucrărilor Conventului anual al MLFR de către mine. Am avut ocazie ca la Bruxelles să plec astfel cu o sinteză a acestor rapoarte pe care le-am prezentat oficialilor Uniunii Europene.

Pentru membrele Marii Loji Feminine a României, generaţia tânără nu reprezintă doar prezentul, ea este considerată viitorul! Dincolo de demagogia pe care o putem auzi oriunde, MLFR oferă tinerei generaţii şansa nu doar de a se afirma pe scena naţională şi internaţională, ci şi să fie subiectul central al politicilor de viitor ale României şi Uniunii Europene.

Am dorit sa precizez foarte clar faptul că "Masoneria pe care o practică MLFR este o îmbinare coerentă între perfecţionarea morală şi spirituală a unei elite şi implicarea acesteia în acţiuni sociale, în lupta pentru bunăstarea şi fericirea familiei umane, recte a Urbei . De aceea MLFR şi-a extins colaborarea în spaţiul profan, acolo unde numărul tot mai mare al tinerilor inovatori creşte de la o zi la alta".

"Trebuie să înţelegeţi că noi am înţeles, faptul că baza unei societăţi sănătoase este tineretul, un tineret fără viitor ne afectează pe toţi, iar dacă noi nu avem grijă de ei acum, ei nu vor putea avea grijă de viitorul lumii la momentul oportun".


Gala Concert CRĂCIUN PENTRU TOTŢI


Identitatea de viziune asupra fenomenelor sociale a unui important număr de intelectuali a dat naştere Grupului “SOLIDARITATEA CULTURALĂ ROMÂNĂ”, urmat de formarea unei organizaţii non guvernamentale, numită “SOLIDARITATEA CULTURALA PENTRU ROMANIA ARS XXI”.

Obiectivul iniţial al acestei Fundaţii era organizarea unor evenimente artistice si culturale, în scopul atragerii tuturor celor doritori sa îşi exprime solidaritatea activa cu o multitudine de fenomene sociale actuale şi care, din nefericire, lasă indiferenţi tocmai pe aceia ce au un trai îndestulat şi lipsit de griji.

Activitatea Fundaţiei „SOLIDARITATEA CULTURALA ROMANA” (SCR) s-a dezvoltat în doua direcţii principale, ambele orientate spre operele de caritate… Îngrijirea medicală în spitale şi clinici şi Organizarea unor evenimente artistice şi culturale în scopuri caritabile.

Copyright © Anca Nicolescu. All rights reserved.

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP