duminică, 8 ianuarie 2012

Discursul Marii Maestre a MLFR cu ocazia Conventului din 2011

Masoneria este filantropică, filosofică şi progresistă. Ca membrii ai săi respectăm cu tot dinadinsul demnitatea umană, nu ne afiliem dogmelor şi suntem pregătiţi să primim, să studiem, să analizăm şi să punem în context toate informaţiile care zi de zi ni le confera umanitatea. Suntem gânditori liberi. Şi în acest punct ne întrebam: "Ce înseamnă să fii mason în 2011?"

Contăm pe un răspuns de esenţă, care se referă la principiile şi comportamentul nostru. Tema progresului, în schimb pare a se intercala într-o agendă pe care ar trebui să o luam în consideraţie pentru ca societatea să ne cunoască opinia.

Ne respectăm strămoşii şi celebrăm tot ce a contribuit la moştenirea culturală comună, dar în acelaşi timp conştientizăm faptul că oamenii de la sate care traiesc în trecut riscă să piardă din vedere probmeleme care apar în prezent şi viitor.

Ţara noastră trece printr-o criză educativă profundă şi în acest context am decis să acordam o atenţie specială acestui aspect pe parcursul întregului an. Însa şi alte subiecte bat la porţile minţii noastre, printre care creşterea impresionantă a numarului de dependenţi de droguri, a mamelor minore, grupurile sociale care sunt discriminate, atitudinea ştiinţei în faţa maladiei HIV/SIDA şi prevenirea adecvată a acesteia, alcoolismul printre minori şi tineri, drama sărăciei, avortul, disperarea în care au ajuns bătrânii pensionaţi, subiecte precum mediul înconjurător, protecţia apelor, contaminarea mediului înconjurator, a apelor subterane şi epuizarea resurselor naturale.

Masoni şi profani, trebuie să găsim un punct de pornire pentru a ajunge la un consens pe care guvernanţii şi parlamentarii ar putea să-l transforme în lege. Orice cetăţean este obligat să îşi exercite serviciul public pentru bienele celorlalţi şi a lui însuşi. Atunci, ne exprimăm opinia căMasoneria este de asemenea progresistă, deoarece îşi asumă aceste probleme pentru a explora cele mai bune soluţii posibile.

Singuri nu putem. Din fericire femei şi bărbaţi şi mulţi tineri se integreaza în Instituţia noastră. Le exprimăm mulţumirea şi plăcerea noastră ştiind că numai împreună putem să realizăm o treabă foarte bună.

Noi Masonii suntem constructori, nu puteam să ne pierdem timpul în discuţii sterile şi nici în labirintul intereselor noastre personale.


Gala Concert CRĂCIUN PENTRU TOTŢI


Identitatea de viziune asupra fenomenelor sociale a unui important număr de intelectuali a dat naştere Grupului “SOLIDARITATEA CULTURALĂ ROMÂNĂ”, urmat de formarea unei organizaţii non guvernamentale, numită “SOLIDARITATEA CULTURALA PENTRU ROMANIA ARS XXI”.

Obiectivul iniţial al acestei Fundaţii era organizarea unor evenimente artistice si culturale, în scopul atragerii tuturor celor doritori sa îşi exprime solidaritatea activa cu o multitudine de fenomene sociale actuale şi care, din nefericire, lasă indiferenţi tocmai pe aceia ce au un trai îndestulat şi lipsit de griji.

Activitatea Fundaţiei „SOLIDARITATEA CULTURALA ROMANA” (SCR) s-a dezvoltat în doua direcţii principale, ambele orientate spre operele de caritate… Îngrijirea medicală în spitale şi clinici şi Organizarea unor evenimente artistice şi culturale în scopuri caritabile.

Copyright © Anca Nicolescu. All rights reserved.

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP